Junioren - Informatie voor ouders 

Vrijwilligers
Quick Stick draait op de inzet van vrijwilligers: senior-, juniorleden en ouders. We doen het samen. En zonder vrijwilligers is er geen vereniging!

We verwachten dan ook dat ouders hun steentje bijdragen bij het doen van kantinediensten, bij het vervoer naar uitwedstrijden maar ook bij het begeleiden van jongste jeugd wedstrijden.

Wil je meer doen, dan mag dat natuurlijk. Bijvoorbeeld trainer of coach zijn of coördinator bij de junioren commissie of..… Geef je interesse, professie door aan: [email protected] en we nemen contact met je op!

Trainingen
Funkey spelers, Benjamins en F-jes trainen 1x per week op de vrijdag. Vanaf de E-tjes wordt er 2x per week getraind. Ook zijn er voor de E-D-C-jeugd inlooptrainingen. Deze inlooptraining is een extra training die niet verplicht is.

Wedstrijden
Alle jeugdteams (F t/m A = 6 t/m 17 jaar) spelen op zaterdag in competitieverband hun wedstrijden en krijgen doordeweeks training. Wedstrijden zijn het ene weekend bij Quick Stick en het andere weekend bij een andere club in de regio. Het hockeyseizoen loopt van begin september tot juni. In de periode van december tot maart spelen we wedstrijden in de zaal.

Keepers
Quick Stick verstrekt aan elk team een keepersuitrusting. Bij de jongste jeugd zijn er doorgaans nog geen vaste keepers. Op vrijdagmiddag is er een speciale keeperstraining waar de kinderen bij toerbeurt naartoe kunnen gaan.

Hockey is een teamsport
Dat betekent dat je kind zijn of haar team niet kan laten zitten door niet te komen opdagen. Het team rekent op ieders aanwezigheid. Daarom is het belangrijk, dat als je kind een keertje écht niet kan komen trainen of spelen, de trainer of coach tijdig geïnformeerd is.
Je bent verantwoordelijk voor het op tijd aanwezig zijn van je kind met de juiste kleding en bescherming. De coach of trainer laat kinderen niet spelen zonder scheenbeschermers of bitje (tandenbeschermer).

Gedrag
Wij hopen dat ouders bij de thuiswedstrijden aanwezig zijn om hun kind aan te moedigen. Uiteraard op een positieve manier! Aanwijzingen hóe er gespeeld moet worden komen van de coach. Het is voor de kinderen al moeilijk genoeg om te begrijpen wat de coach wil. Scheidsrechters leiden de wedstrijd en hebben altijd gelijk, óók als iedereen het anders ziet. De kinderen moeten leren dat protesteren geen zin heeft, integendeel. Commentaar (ook als toeschouwer) op de scheidsrechters is niet gewenst.Prestatie en breedte hockey
Binnen Quick Stick hebben zowel prestatie- als breedtehockey hun plaats. Waar mogelijk is het hockey van de eerste jeugd elftallen prestatiegericht, met andere woorden vanaf de D- leeftijd (groep 7). De overige teams spelen meer recreatief zonder de prestaties uit het oog te verliezen. Omdat hockey een teamsport is, kan het voorkomen dat de wens van het individuele jeugdlid en de teamsamenstelling niet overeenkomen. Voor vragen over teamindelingen kun je terecht bij de lijncoördinatoren.

Jaarlijks worden er door het district voor talentvolle spelers en speelsters van de verenigingen, waaronder Quick Stick, selectie-, trainings- en wedstrijdactiviteiten georganiseerd. Vanuit de districtsselecties B en C worden er vervolgens jongens en meisjes geselecteerd voor de nationale jeugdteams van de KNHB.
 
Veld 2 Sponsor
Sponsoren

Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.