Arbitrage - Algemeen 
Het is altijd weer een enorme puzzel om bij alle wedstrijden (zowel zaal als veld) de scheidsrechters in te delen. De arbitrage commissie is hier iedere keer weer ontzettend druk mee. Het is dan ook enorm frustrerend als de scheidsrechters-indeling bekend wordt gemaakt, dat er dan zoveel spelers een berichtje terugsturen naar de arbitrage commissie met de boodschap; "ik kan niet, dus zoek maar een vervanger". Dat is simpelweg niet te doen voor deze commissie (dit zijn ook gewoon vrijwilligers die dit in hun vrije tijd doen!). Iedereen wordt slechts een paar keer per jaar ingedeeld om te fluiten. Als je zelf niet kunt, dan regel je zelf een vervanger! Indien je geen vervanger regelt, dan staan er dus teams op het veld zonder scheidsrechter. Dat vind je zelf ook niet prettig.... 
Indien je niet komt opdagen als je moet fluiten, krijg je in ieder geval € 10 boete én de week daarna wordt je meteen weer ingedeeld om te fluiten. Mocht je daarna weer niet komen opdagen, dan kan het bestuur je een (hogere) boete én een schorsing opleggen.

Voor alle duidelijkheid de spelregels:
  • Iedere speler vanaf B jeugd en ouder kan een aantal keren per jaar worden ingedeeld om te fluiten. Of je nu wel of geen scheidsrechterskaart hebt gehaald.
  • Iedereen kan worden ingedeeld om zaalwedstrijden te fluiten, ook al speel je zelf geen zaalhockey.
  • Je regelt zelf een vervanger als je niet kunt, dit kan niet teruggelegd worden bij de arbitragecommissie. Daar is simpelweg geen capaciteit voor. 
  • Als jij een wedstrijd van jouw teamgenoot overneemt, dan zal deze teamgenoot een volgende keer waarschijnlijk een wedstrijd van jou overnemen. Help elkaar!
  • Als je niet komt opdagen en je hebt ook geen vervanging geregeld, kunnen er vanuit het bestuur sancties worden opgelegd. Dit kan zelfs betekenen dat je niet meer mee mag doen met je eigen team!
Als iedereen zich aan bovenstaande spelregels houdt, dan maakt dat 't leven van ons allemaal én van de arbitrage commissie een stuk makkelijker. Graag jullie medewerking!


Op deze pagina tref je alle algemene informatie aan over het fluiten van wedstrijden. Alle informatie van Quick Stick maar ook relevante informatie van de KNHB.

De arbitragecommissie maakt op deze wijze veel informatie toegankelijk voor alle leden en al onze scheidsrechters.

Zoals: verslagen van bijeenkomsten over de algemene kennis en toepassing van spelregels, maar ook Sportiviteit & Respect, een initiatief van de KNHB om spelverruwing te tackelen en te voorkomen.

Daarnaast informeren we onze leden over de bereikbaarheid van de arbitragecommissie en hebben we interessante links opgenomen naar de KNHB-site.

De KNHB heeft een document opgesteld als voorbereiding voor het scheidsrechtersexamen, het is een super duidelijke samenvatting van de spelregels. Zeker voor beginnende scheids staan er goede tips in, maar ook de ervaren scheids kan er zijn kennis mee oppoetsen.

Voor vragen kun je terecht bij: [email protected].

VELD
Spelreglement Veldhockey 2020
Spelreglement Zaalhockey 2019
Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)
Zaal clubarbitrage afspraken 2019-2020


 
Hoofdsponsor
Veld 2 Sponsor
Sponsoren

Quick Stick Webshop
Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw. Aanvullende sportkleding is via de leden webshop te bestellen.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.