Arbitrage - CS+ 

Scheidsrechters met meer ambitie hebben de mogelijkheid om op te gaan voor de CS-pluskaart. Dit is een extra arbitrageopleiding, begeleid door een leercoach van de KNHB. De opleiding duurt een half tot een heel seizoen en bestaat uit een theoretisch en een praktijkgedeelte, waarvoor ook examens worden afgelegd. Gedurende deze opleiding worden de kandidaat CS-plussers intensief begeleidt door ervaren (bonds-)scheidsrechters. Naast spelregelkennis wordt veel aandacht gegeven aan het ‘lezen- van een wedstrijd, (non-)verbale communicatie met speler, coaches en publiek, tips en trics vanuit bondsarbitrage, weerbaarheid en voorbereiding en afhandeling (van kaarten).

Je krijgt als kandidaat verschillende beoordelingen waarbij je direct na de wedstrijd feedback krijgt op verbeterpunten. Dit gebeurd altijd in teamverband. Samen met je collega ben je een team, net zoals dat geldt voor spelers, coaches en zelf publiek. Je weet van tevoren wanneer je wordt beoordeeld. Samen met je begeleider loop je alle stappen langs waar je aan kunt denken, neemt spelsituaties door en leert al doende wat slim is en wat beter kan. Om in aanmerking te komen voor de CS+-status doe je examen. Je fluit een wedstrijd van behoorlijk niveau, al dan niet met een collega kandidaat. Je wordt beoordeeld door een landelijk erkend leercoach.

De CS+scheidsrechters ontvangen van de KNHB een speciale CS-scheidsrechterskaart en een landelijk erkend CS+shirt. Daarnaast is het mogelijk om aan landelijke toernooien deel te nemen omdat de CS+scheidsrechters gezien worden als enthousiast en mogelijk met potentieel om door te groeien naar de landelijke arbitragelijn. Toernooien waar je aan kunt denken: ICC, Scholen toernooi, interdistrict toernooien.

De CS+ status schept ook verplichtingen. Een CS+-scheidsrechter fluit regelmatig wedstrijden, ongeveer om en om een weekend 1 wedstrijd. Dit is noodzakelijk om routine op te bouwen en te behouden in het fluiten. Behoudens blessures verwachten wij deze inzet van onze CS-plussers. Daarnaast gelden strikte afspraken over voorbereiding op een wedstrijd, aanwezigheid voor en na een wedstrijd, kleding en andere afspraken.

Wil je meer informatie, mail naar [email protected]

Begeleidingsformulier + toelichting

CS-plus basis informatie
 
Veld 2 Sponsor
Sponsoren

Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.