Geslaagde Urban Hockey Training voor jong en oud

2-5-2018
Nieuwsafbeelding

Op maandag 30 april was een Urban Hockey Training voor jong en oud. Ruim 30 deelnemers hebben genoten van een leuke en leerzame training. De jongste deelnemer was 4 jaar.

Onder professionele begeleiding van Rob Verkerk, Mirthe Kuipers en Joris Aandeweg hebben we verschillende elementen van deze nieuwe hockeystijl mogen ervaren. Naast een gezamenlijke warming up met onder meer de Indian Dribbel hebben we de volgende oefeningen gedaan:
  • Het afleggen van een parcours waarin slalom en coördinatie belangrijk was, zoals bijvoorbeeld het scoopen van de bal over een aantal hordes
  • Het maken van diverse schijnbewegingen om de tegenstander af te leiden, zoals bijvoorbeeld de turn forehand en backhand en de dummy naar links en rechts en uiteindelijk te scoren
  • Het aannemen van de bal op de fore- en backhand om vervolgens punten te scoren op een metershoge ladder

Ter afsluiting hebben we partijtjes gespeeld met een eivormige hockeybal. Dit leverde hilarische momenten op. Zelfs de ervaren hockeyspelers hadden moeite met balcontrole. De tijd vloog voorbij en zelfs de zon is nog even gaan schijnen. Onder het genot van een drankje hebben we de geslaagde training afgesloten.

Hoofdsponsor
Veld 2 Sponsor
Sponsoren

Quick Stick Webshop
Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw. Aanvullende sportkleding is via de leden webshop te bestellen.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.