Aanvoerders D1 en H1 dragen regenboogband

3-10-2018
Nieuwsafbeelding

Op zondag 14 oktober dragen de aanvoerders van Dames 1 en Heren 1 een regenboogband. Hiermee sluit HHC Quick Stick aan bij een initiatief van de KNHB om de jaarlijkse Nationale Coming Out Dag (donderdag 11 oktober) te omarmen. Met de actie steunen we alle hockeyers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en anderen binnen de sport die worstelen met hun identiteit. Bovendien maken we zo duidelijk dat diversiteit bespreekbaar moet zijn.

Hockey wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht. Kortom, hockey is voor iedereen. Met #AllTogetherChallenge kan de regenboogband-actie worden gedeeld op de social media.

 

De actie is een initiatief van de spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation, een stichting vernoemd naar de homoseksuele oud-scheidsrechter die de sociale acceptatie van homo's en lesbiennes in de sport wil bevorderen. Inclusiviteit en homoacceptatie staan al jaren hoog op de agenda bij de KNHB. Zo is de bond partner van de Alliantie Gelijke Spelen, heeft het de campagne ‘Hockey voor iedereen’ gelanceerd en voer in 2017 mee met een eigen boot tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Lees hier meer .

Hoofdsponsor
Veld 2 Sponsor
Sponsoren

Quick Stick Webshop
Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw. Aanvullende sportkleding is via de leden webshop te bestellen.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.