Quick links
Agenda
hier alleen pinnen

In ons clubhuis kan alleen met pin worden betaald.

Hockey.nl

Nieuw bij Quick Stick: Hockey7

20-7-2020
Nieuwsafbeelding

De afgelopen jaren is een behoefte ontstaan aan doordeweekse avondcompetities. Er zijn namelijk verschillende groepen mensen die graag willen (blijven) hockeyen, maar waarvoor de weekenden lastig zijn. Voor deze doelgroepen geldt daarnaast dat zij in flexibelere competities willen spelen waarbij niet elke week een wedstrijdmoment is.

In het kader van deze behoefte organiseert de KNHB sinds 2017 een Hockey7 competitie.

 

De Hockey7 competitie is bedoeld voor fanatieke hockeyers met competitie ervaring in de leeftijdscategorie eind 20 tot begin 50 jaar.

 

Hockey7 wordt, zoals de naam al aangeeft, gespeeld in teams van zeven. Teams spelen op één avond twee wedstrijden (drieluik) van elk 25 minuten. Er wordt gespeeld op een half veld en zonder keeper en scheidsrechters. Teams bestaan enkel uit mannen of enkel uit vrouwen.

Wedstrijdschema, poule-indeling en speelperiodes
Het wedstrijdschema en poule-indeling van de Hockey7 competitie wordt gepubliceerd in de Standenmotor.


Hockey7 wordt gespeeld in vier blokken (herfst, winter, lente en zomer) van elk drie maanden, met daarin vijf speelrondes. De wedstrijden worden om de week op donderdag gespeeld. Na elk blok kan worden ingestroomd (of uitgestroomd).

 

Lidmaatschap
Om mee te kunnen doen aan de Hockey7 competitie moeten teamleden minimaal ingeschreven staan als Hockey7-lid bij de vereniging. De exacte kosten van het lidmaatschap moeten nog bepaald worden, maar deze liggen in tussen het reguliere lidmaatschap en kosten voor een trainingslid/instuifhockey. Hiervoor is er 1 keer in de 2 weken een competitie moment op donderdag de andere week onderlinge pot tegen elkaar. En desgewenst iedere week nog een training.

 

 

Om echt te kunnen starten in september hebben we natuurlijk een inschrijving van jullie nodig. Zouden jullie je uiterlijk 15 augustus willen inschrijven via de mail naar [email protected] Meer informatie kun je ook krijgen via Doutzen van den Ende via 0621861250.

 

 

De uitgangspunten zijn:

·Spelen op donderdagavond

·1x in de 2 weken

·De poule speelt in zijn geheel op 1 vereniging per avond. Elke vereniging is zo een avond per periode de thuisspelende vereniging.

·Er wordt in 4 periodes gespeeld, najaar, winter, voorjaar en zomer. Elke periode kunnen er teams aanhaken. Teams kunnen er ook voor kiezen om een periode niet mee te doen

·Er wordt gespeeld op een half veld zonder keeper en zonder scheidsrechters

Hoofdsponsor
Veld 2 Sponsor
Auto Sponsor

Sponsoren

Quick Stick Webshop
Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw. Aanvullende sportkleding is via de leden webshop te bestellen.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.