terug naar vorige pagina


Dames 1 zaal- Apeldoorn D1 : 2 - 1 
 

Afgelopen zondag speelde QS dames 1 uit in Nijmegen tegen Apeldoorn dames 1 en Union dames 1. Doordat QS wist te winnen van Apeldoorn dames 1 met 1-2, behoudt ze haar plekje in de topklasse. De wedstrijd tegen Union dames 1 werd verloren met 5-3. Quick Stick dames 1 eindigt op de derde plek in haar poule in de topklasse.

 

De eerste wedstrijd nam Quick Stick dames 1 het op tegen Apeldoorn dames 1. Quick Stick begon haar wedstrijd defensief en probeerde uit de counter te scoren. Halverwege de eerste helft opende Quick Stick te scoren. Senna Horsten speelde de bal op Lisan ten Berge op kopcirkel. Zij pushte de bal vanaf kopcirkel laag in de rechterhoek. 0-1. Kort daarop kreeg Apeldoorn een strafcorner, maar het hoge schot werd door lijnstop Horsten hoog met haar stick van de lijn gehaald, zodat Quick Stick haar voorsprong behield en de ruststand 0-1 werd.

 

De tweede helft forceerde Apeldoorn meerdere strafcorners, maar Ten Berge wist de sleeppush tot 2 maal toe te keren. De derde strafcorner werd echter gescoord met een sleeppush vanaf kopcirkel via de binnenkant van de rechterpaal in de goal. 1-1. Kort daarop kreeg Apeldoorn nog een schotkans, maar keepster Lilian Verhaag kopte de bal uit de goal. Daarna creëerde Quick Stick nog een aantal strafcorners, waarvan Ten Berge de laatste strafcorner vanaf kopcirkel hard laag in de goal pushte. 1-2. Tevens de eindstand.

 

De tweede wedstrijd nam Quick Stick het op tegen Union dames 1, de nummer 1 in de poule. Union kwam binnen 5 minuten op voorsprong door een strafcorner hard vanaf kopcirkel in het net te slepen. 1-0. Kort daarop werd een voorzet van Ten Berge bij de tweede paal binnen gepusht. 1-1. Aan het einde van de eerste helft scoorde Union opnieuw een strafcorner met een harde sleep hoog in 't net. 2-1. Toch kwam Quick Stick opnieuw terug in de laatste minuut van de eerste helft, doordat Ten Berge een strafcorner hoog in het net tipte. 2-2. Tevens de ruststand.

 

De tweede helft kwam Union na 5 minuten weer op voorsprong door opnieuw een strafcorner hard in 't net te slepen. Union breidde haar voorsprong uit door uit een snelle aanval met een tip in te scoren. 4-2. Kort daarop kon Union opnieuw op de goal schieten, maar keepster Verhaag wist het schot te keren. Helaas ging de rebound via een been van een speelster van Quick Stick in de goal 5-2. Maar Quick Stick scoorde in de laatste minuten van de wedstrijd nog haar laatste goal van de zaalcompetitie. Sophie Tuin scoorde een strafcorner met een harde sleeppush vanaf kopcirkel te scoren. 5-3.

 

Doordat Quick Stick dames 1 dit zaalseizoen 3x wist te winnen van Apeldoorn, eindigt ze op de 3e positie met 9 punten meer dan Apeldoorn dames 1. Hierdoor komt Quick Stick ook volgend jaar weer uit in de topklasse in de zaal.

 

Zondag 8 maart start de tweede helft van het veldhockeyseizoen. Quick Stick dames 1 neemt het dan in Nijmegen op tegen de nummer 8: Apeliotes dames 1. Quick Stick dames 1 staat op de 10e plek in het klassement van de 1e klasse.

Hoofdsponsor
Veld 2 Sponsor
Auto Sponsor

Sponsoren

Quick Stick Webshop
Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw. Aanvullende sportkleding is via de leden webshop te bestellen.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.